Aluminium persluchtleiding

Om overal in een productiehal of werkplaats over perslucht te kunnen beschikken, wordt gebruik gemaakt van een aluminium persluchtleiding. Bij voorkeur wordt er een ringleiding geplaatst. Dit is een gemonteerde hoofdleiding aan de binnenzijde van de buitenmuren. Op deze persluchtinstallatie worden aftakleidingen voorzien en zakleidingen, met daarop diverse aftakpunten. De aansluitpunten worden meestal voorzien van snelkoppelingen waarop de gereedschappen makkelijk gekoppeld kunnen worden.

Aluminium persluchtleiding met optimale levensduur

De gladde, naadloos afgewerkte aluminium persluchtleiding garandeert een optimale levensduur van al uw aangesloten apparatuur in uw leidingnet. Het betreft lichtgewicht aluminium leidingen met aluminium koppelstukken.

Technische kenmerken:

  • Diameters : 20 – 25 – 32- 40 – 50 – 63 – 80 – 110 millimeter
  • Buislengte: 4 en 6 meter
  • Werkdruk van -1 tot +16 bar
  • Temperatuur van -20 tot 80°C
  • Blauwkleurige gekalibreerde aluminium leiding

Voordelen:

  • Optimaal gestroomlijnd, naadloze persluchtinstallatie
  • Leidingnetwerk met een minimum aan lekverliezen, drukvallen
  • Optimale levensduur van uw persluchtinstallatie
  • Persluchtbesparing door “quasi” geen persluchtlekkage
  • Makkelijk uit te breiden achteraf

Ringleiding met aluminium koppelstukken

Om een ringleiding te maken, gebruiken we aluminiumbuizen met een lengte van 4 of 6 meter die aan elkaar gemonteerd dienen te worden door middel van een aluminium mof, een T-stuk of in de bocht met een knie van 90° of 45°. Meestal wordt op het einde van de leiding een T-stuk voorzien met een eindkap, voor eventueel latere uitbreidingen. Per ringleiding worden bolkranen voorzien waardoor een deel van de leiding onderbroken kan worden voor onderhoudswerken. Om af te takken van de hoofdleiding naar de zakleiding wordt gebruikgemaakt van speciale aluminium T-verlopen, die ervoor zorgen dat de lucht condensvrij tot bij de gebruikspunten komt. De condensatie blijft in de ringleiding, waar het op een specifiek aftakpunt leeggepompt kan worden. Op deze manier vermijden we de traditionele zwanenhals. Op het eind van de zakleiding wordt een muurplaat voorzien met enkele of dubbele aftakking, al dan niet voorzien van een bolkraan. Vanaf de aansluitpunten kan dan door middel van werkplaatslangen of slangveerhaspels in een grote hal of werkplaats elke werkplek van perslucht worden voorzien.

De montage van de persluchtinstallatie

De montage van de persluchtinstallatie gebeurt op bestaande verticale en horizontale steunmuren, balken en draagstructuren. De leidingen worden bevestigd met speciale muurbeugels. We kunnen de leidingen voor u komen monteren of u kunt ze bij ons bestellen en zelf monteren met uw eigen techniekers.

Laat ons weten wat u nodig heeft

We zijn een totaalleverancier van perslucht, daardoor kunnen we naast het plaatsen van het leidingnetwerk ook de compressor en alle toebehoren voorzien. We verlenen service op maat van de klant. Indien een nieuwe compressor een te grote investering zou zijn, stellen we u ook graag de juiste compressor voor uit ons tweedehands gamma. Neem contact op met onze medewerkers door te bellen naar +32 9 230 20 30 of een e-mail te sturen naar info@aircompact.com.