PERSLUCHTLEIDINGEN

Om overal in een productiehal of werkplaats over perslucht te kunnen beschikken wordt gebruik gemaakt van een persluchtleidingsysteem.

Bij voorkeur wordt een ringleiding geplaatst. Dit is een gemonteerde hoofdleiding aan de binnenzijde van de buitenmuren. Op deze ringleiding worden aftakleidingen voorzien en zakleidingen, waarop diverse aftakpunten voorzien worden. De aansluitpunten worden meestal voorzien van snelkoppelingen waarop de gereedschappen makkelijk kunnen gekoppeld worden.

ALUMINIUM LEIDINGEN

De gladde, naadloos afgewerkte Alu persluchtbuis garandeert een optimale levensduur van al uw aangesloten apparatuur in uw leidingnet. Het betreft lichtgewicht aluminium leidingen met een degelijke push-in koppeling in vernikkeld messing, zodat men geen draad meer hoeft te trekken of gaten te boren in de hoofdleiding.

Met behulp van speciale aluminium koppelstukken naar de zakleidingen zorgt dit systeem ervoor dat de lucht bij de gebruikspunten komt zonder enige condensatie. De condensatie blijft in de ringleiding, waar het op een specifiek aftakpunt kan leeggepompt worden. Op deze manier vermijden we de traditionele zwanenhals.

Technische kenmerken

  • Diameters : 20 – 25 – 32- 40 – 50 – 63 – 80 – 110   mm
  • Buislengte:  4 en 6 m
  • Werkdruk van -1 tot +16 bar
  • Temperatuur van -20 tot 80°C
  • Blauwkleurige gekalibreerde aluminium leiding

Voordelen

  • optimaal gestroomlijnd, naadloos persluchtnetwerk
  • leidingnetwerk met een minimum aan lekverliezen, drukvallen
  • optimale levensduur van uw persluchtinstallatie
  • persluchtbesparing door “quasi” geen persluchtlekkage
  • makkelijk uit te breiden achteraf

ALUMINIUM KOPPELSTUKKEN

Om een ringleiding te maken wordt gebruik gemaakt van aluminium buizen met een lengte van 4 of 6 meter die aan elkaar dienen gemonteerd te worden dmv een aluminium mof, een T-stuk of in de bocht met een knie van 90° of 45 °. Meestal wordt op het einde van de leiding een T-stuk voorzien met een eindkap, voor eventueel latere uitbreidingen. Per ringleiding voorzien we ook minimun 3 bolkranen, zodat een deel van de leiding eventueel kan afgesloten worden.

AFTAKLEIDING

Om aftakkingen te voorzien op de ringleiding naar de zakleiding, wordt gebruik gemaakt van een auluminium T-verloop. Dit zijn speciaal ontworpen aluminium koppelstukken die ervoor zorgen dat de lucht bij de gebruikspunten komt zonder enige condensatie. De condensatie blijft in de ringleiding, waar het op een specifiek aftakpunt kan leeggepompt worden. Op deze manier vermijden we de traditionele zwanenhals. Op het eind van de zakleiding wordt een muurplaat voorzien met enkele of dubbele aftakking, al dan niet voorzien van een bolkraan.

Vanaf de aansluitpunten kan dan d.m.v. werkplaatslangen of slangveerhaspels in een grote hal of werkplaats elke werkplek van perslucht worden voorzien van de nodige gereedschappen.

De montage installatie gebeurt op bestaande verticale en horizontale steunmuren, balken en draagstructuren. De leidingen worden bevestigd met speciale muurbeugels.

We kunnen de leidingen voor U komen monteren of U kan ze bij ons bestellen en zelf monteren met uw eigen techniekers.