COMPRESSOR INSTALLATIE

COMPRESSOR ZELF

Voor het comprimeren van atmosferische lucht naar perslucht wordt een compressor toegepast. Compressoren zijn globaal in twee soorten onder te verdelen: zuigercompressoren en schroefcompressoren. Afhankelijk van de intensiteit en de belasting wordt gekeken welke compressor de beste is voor jullie specifieke situatie.

PERSLUCHTKETEL

Sommige compressoren worden reeds voorzien van een persluchtketel, andere dienen nog extra voorzien te worden van een extra ketel. Deze bestaan in verschillende inhouden, verschillende materialen, verschillende drukken gaande van 8 tot 25 bar. Ze zijn verkrijgbaar verticaal als horizontaal, afhankelijk van de beschikbare plaats voor de opstelling

PERSLUCHTKOELDROGER

Door het comprimeren van lucht in een compressor wordt de lucht aanzienlijk opgewarmd, waarna tijden het afkoelen van de lucht condens ontstaat. Het toepassen van een persluchtkoeldroger zorgt voor condensvrije perslucht. In sommige sectoren is dit noodzakelijk voor het goed functioneren van apparatuur alsook voor het behoud van gereedschappen en pneumatiek.

PERSLUCHTFILTERS

In sectoren zoals de verwerking van levensmiddelen en farmaceutica, de fabricage van elektronica, het verfspuiten en poedercoaten in de autoindustrie, wordt een olieadsorber voorzien voor perfecte filtering van oliegeur en -smaak en voorkomt slecht spuitresultaat bij watergedragen lakken.

Ter bescherming van gereedschappen, pneumatiek en persluchtapparatuur zijn diverse soorten persluchtfilters ontworpen die de perslucht, in combinatie met een koeldroger, filtreren tot ademluchtkwaliteit. Deze worden vooral toegepast voor luchtgereedschap, metaalbewerking, straalwerkzaamheden, autoschadebedrijven en spuitwerkzaamheden.

SERVICE ACHTERAF

Naast de installatie en montage van uw persluchtinstallatie, kan U bij ons ook terecht voor service en dienst na verkoop. We hebben techniekers die ter plaatse de service kunnen komen uitvoeren. Daarnaast verdelen we ook de nodige wisselstukken voor onderhoud indien men eigen techniekers in dienst heeft voor het onderhoud van de installaties.

PERSLUCHTFILTERS