VERZORGING

Met persluchtverzorging wordt de lucht gezuiverd worden d.m.v. filters. De druk kan bepaald worden aan de hand van drukregelaars en waar smering vereist is, worden olienevelaars ingebouwd. Ook bestaan er complete (in één geheel gemonteerd) conditioneringseenheden.

Gebruik van persluchtfilters

De filters verhogen de levensduur van de componenten zoals kleppen, ventielen en cilinders. Roest en andere verwering van de luchtleidingen worden hierdoor vermeden. De olie en vuilbestanddelen afkomstig van de compressor worden verwijderd. Belangrijk is ook dat de filterbokalen van de filters worden voorzien van automatische ontwateringen. Persluchtketels dienen te voorzien worden van een automatische ontwatering. Dit kan door middel van een mechanisch of een elektrische klep met vlottersysteem

Gebruik van drukregeling

Alle pneumatische gereedschappen en componenten werden ontworpen om te werken op een bepaalde druk. Bij drukken die hoger liggen dan de ontwerpdruk treedt vervroegde slijtage op door te grote krachten en snelheden. Het persluchtverbruik stijgt en de productiekost gaat omhoog.

Gebruik van olieverneveling

Meerdere gereedschappen en componenten bevatten bewegende delen die smering vereisen. Hiervoor wordt een lijnsmering geinstalleerd die door middel van de perslucht een continue ingestelde hoeveelheid olie in de vorm van mist meestuurt in het persluchtleidingsnetwerk.

FRL-filtering

Naast de conditionering als filteren, regelen en smeren is het ook van groot belang voor sommige toepassingen dat de lucht gedroogd wordt. Dit kan door nakoeling, vriesdroging, ad -of absorptiedroging en/of membraamdroging. Naast het pakket van deze drogers en filters, regelaars en olienevelaars worden ook slowstarters en stop-kleppen ingebouwd voor het leidingsnetwerk te optimaliseren.

Er kunnen debieten tot 44000l/min geconditioneerd worden met de volgende reeks FRL’s voor werkdrukken tot 16 bar.

Voor debieten tot 400l/min kan geopteerd worden voor aansluiting 1/8″ en 1/4″.

Voor debieten van 400l/min tot 3000l/min kan geopteerd worden voor aansluiting 3/8″ en 1/2″.

Voor debieten tot 6000l/min wordt geopteerd vor FRL’s vanaf 3/4″ tot en met 1″.

Voor debieten groter dan 6000l/min worden FRL’s gebruikt groter dan 1″.

Bij het bepalen van de grootte van de filter, drukregelaar of olienevelaar dient men rekening te houden met een drukval al naargelang ingangsdruk en debiet over dit element.

Het FRL gamma is een compleet gamma met alle nodige toebehoren voor de plaatsing en aansluiting.

Deze producten kunnen worden toegepast in iedere sector: industrie, bouw en nijverheid, voeding en textiel, de chemische, petrochemische en elektronische industrie, alsook voor ziekenhuizen, laboratoria, tandartsen en farmaceutica.

 

Download catalogus Air Compact – Persluchtconditionering
Download brochure persluchtfilters Partenair
Download brochure ABAC – luchtdrogers-filters-afscheiders
Download brochure Donaldson olienevel-afscheider
Download brochure Donaldson persluchtdrogers